Založ si blog

Horúci august 2-bude lepšie?-nebude

Cez víkend som si prečítal dva články v našich médiách a podľa všetkého sú asi z oboch strán politického spektra.

Jeden v Novom slove je od Gabriely Rothaymerovej pod názvom Atentát na Fica-druhá časť a druhý v SME od Jakuba Fila pod názvom Sme v stave núdze. A po prečítaní oboch je jasné, že lepšie veru nebude.

Článok v Novom slove celkom trefne analyzuje vývoj pred atentátom a po atentáte na predsedu vlády, trefne hodnotí kroky ministerky kultúry, riziká jej krokov, opisuje niektoré problémové kroky GR SND v jeho riadiacej práci, reakcie zahraničia a časti umeleckej obce. Článok má aj príslušné závery: že atentát na Fica je opäť rozbehnutý, že sa podporovatelia sieťujú, že sa čaká na návrat študentov zo škôl. Jedným slovom slušná krátka analýza.

Článok v SME už jasne naznačuje želaný ďalší vývoj podľa časti spoločenského spektra. S mnohými argumentami autora sa žiaľ nedá súhlasiť. Autor na podporu želaného vývoja jasne uvádza tieto manipulatívne a nepravdivé argumenty:

-že koalícia stráca svoju morálnu legitimitu-pretože sa odvrátila od demokratických princípov a prestala zabezpečovať práva pre všetkých občanov,

žiaľ autor klame-nakoľko neexistuje dôkaz tohoto tvrdenia, pretože nie sú porušované tieto dve pravidlá demokracie a fungujú v plnom rozsahu príslušné ochranné mechanizmy demokracie v štáte

-že Fico ja daný na roveň napr. Huga Cháveza, Nicolása Madura, Donalda Trumpa a kde chce spôsobiť taký rozklad demokratických bŕzd a protiváh a vykonať také zmeny ústavného systému, aby zotrval pri moci trvalo

žiaľ autor opätovne klame a to porovnanie s uvedenými politikmi je až trápne, zmena ústavného systému pri takej väčšine akú má koalícia je je až smiešna

a na základe týchto absurdných , klamlivých, trápnych až smiešnych argumentov napíše: posledné týždne ukazujú, že je najvyšší čas brániť demokraciu a využiť všetky dostupné demokratické nenásilné prostriedky.

Ďalej vyzýva na protesty, štrajky aj občiansku neposlušnosť.

Tak to som už niekde počul-koho a na čo vyzývajú novinári a ktorého politika. A sem do tohoto scenára zapadá aj protest ohlasovaný na 21.8.2024 akože invázia, aj vyjadrenie predsedu PS o ďalších protestoch. To znamená to, že bude každý týždeň opozičný protest pri každej normálnej zákonnej úprave niektorého spoločenského problému podľa schváleného programového vyhlásenia vlády. Alebo bude protest aj po odvolaní predseda PS z funkcie podpredsedu parlamentu po tom ako zverejnili podľa môjho názoru jeho zrejmý konflikt záujmov vo veci dotácií pre Nadáciu Martina Šimečku.

Mimochodom podotýkam, že odvolanie väčšinou v parlamente je pre konflikt záujmov podpredsedu parlamentu demokratické a opozícia si tam bude môcť určite nominovať iného nominanta zo svojich radov a tým sa dodržia všetky demokratické princípy fungovania parlamentu. Využije to opozícia? Pochybujem.

Z horeuvedeného vyplýva, že lepšie veru nebude.Bude poriadne horúco v tej našej politike a v tej našej rozpoltenej spoločnosti.

Zlatého chlapca Šimečku začína dobiehať ním spustená búrka

11.09.2024

Aha, občania to je nám novina. Podľa dnešných správ zlatých chlapec Šimečka registruje na svoju osobu vyhrážky, vyhrážky a zase vyhrážky. Tak spustená búrka neustáleho a neustáleho odporu proti všetkému koaličnému ktorú realizuje už cca 8 mesiacov zlatý chlapec Šimečka sa otáča ako správna búrka aj iným ako plánovaným smerom. A zlatý chlapec z Oxfordu sa asi [...]

Super dezinformácia dňa-vraj zmrazenie eurofondov a iné manipulácie

10.09.2024

Opakovane zvýrazňujem-aby bolo každému jasné, že píšem, publikujem blog na webovom sídle ako registrovaný užívateľ jednoducho svoje názory. A dňa 9.9.2024 sme zažili v priamom prenose šírenie super dezinformácie o zmrazení eurofondov pre SR. Ten vývoj správy je veľmi zaujímavý. Médiá už ráno v prvých správach uverejnili bez overenia správu agentúry Blomberg, že [...]

V mediálnych výstupoch zamračený Šimečka, niekedy usmievavý Fico

09.09.2024

Aby bolo každému jasné píšem, publikujem blog- čiže píšem na webovom sídle ako registrovaný užívateľ jednoducho svoje názory. A takto vidím posledné mediálne výstupy politikov a moderátorov vo víkendových politických diskusiách. Sobotné vystúpenie predsedu vlády v Slovenskom rozhlase akože klasika a bez nejakého viditeľného napätia. Akurát pri sledovaní tohoto [...]

Portugalsko, lesný požiar, hasičské lietadlo, požiar

V Portugalsku zúria rozsiahle požiare, vyžiadali si už najmenej dve obete

16.09.2024 22:00

Úrady informovali, že v dištrikte Aveiro nasadili 12 hasiacich lietadiel a v celej krajine bojujú najmenej s 20 požiarmi.

Rakúsky kancelár Karl Nehammer

Záplavy odplavili aj morálku? Rakúsky kancelár vyzval pre povodne na pauzu v kampani, ale sám v nej pokračoval

16.09.2024 21:21

Nehammer argumentoval, že treba všetku energiu a pozornosť sústrediť na zvládnutie prírodnej katastrofy a pomoc tým, ktorých zasiahla.

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

moechus

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 25740x
Priemerná čítanosť článkov: 1980x

Autor blogu

Kategórie