Založ si blog

Myslím, dôstojná pripomienka 80. výročia SNP

Podľa môjho názoru, ktorý nikomu nevnucujem sme videli pred pár dňami dôstojné pripomenutie tejto historickej udalosti. Samozrejme na všetko a vždy sú pochybovači, že. Veď sme na Slovensku.

Niekto pochybuje-bola vôbec táto udalosť, kto sa jej zúčastnil, aký malo význam. Pochybovači, nič sa nedá robiť- SNP bolo. Veru bolo. Pochybovači, prežijete tento fakt? A kto pochybuje nech študuje-ako to bolo-veľa trpezlivosti.

Oslavy prebehli v celkom pozitívnom duchu a hlavne vyšlo skoro všetko podľa scenára. Také drobnosti ako neúčasť jedného z prezidentov a jedného z podpredsedov parlamentu na oslavách , nejaká atrapa výbušného systému a v neposlednom rade krádež v nehnuteľnosti oceňovaného účastníka nemôžu pokaziť ten celkový pozitívny dojem z celého dvojdňového podujatia.

Podujatie malo niekoľko výnimočných momentov: vysokú účasť občanov, myšlienkovo bohaté prejavy troch ústavných činiteľov, hlasno podporený prejav predsedu vlády, vyznamenanie aj ešte žijúcich účastníkov povstania, slávnostná prísaha budúcich príslušníkov armády SR s veľmi výstižným prejavom prezidenta republiky o čase kedy prichádza k prísahe a jej možných dôsledkov pre aj týchto nových príslušníkov armády, výborne poňatá a realizovaná vojenská prehliadka s mnohými výbornými nápadmi a nakoniec vydarený večerný kultúrny program s ohňostrojom.

Myslím, že to zvládli aj STVR a JOJ s príslušnými redaktormi a pozvanými hosťami. A čo je dobre, ako vidieť pracuje v televíziách mnoho talentovaných ľudí a pôjde to aj bez už známych tvárí. Netreba zabudnúť ani na vhodný výber moderátorov účinkujúcich na oslavách, zvládli to s potrebnou eleganciou.

Na záver niečo z kultúry a tak aj pozitívne aj kontroverzne : posledné vystúpenie tímu okolo mága muzikálov a tanečného umenia nejakého Ďurovčíka vo večernom programe zdvíhalo zo sedadiel. Dôstojné finále a zase jasný fakt-kto vie tak ten vie. A čo myslíte bolo by tu použiteľné menšinové umenie nejakej Ferienčíkovej, či ako sa to volá? V tom prvom prípade neľutujem vynaložené štátne prostriedky a v tom druhom prípade veľmi, veľmi ľutujem vynaložené štátne prostriedky. Tieto fakty nezmením. Ale slnko aj dnes vyšlo a bude zase teplo. Leto pokračuje a zem sa točí.

Zlatého chlapca Šimečku začína dobiehať ním spustená búrka

11.09.2024

Aha, občania to je nám novina. Podľa dnešných správ zlatých chlapec Šimečka registruje na svoju osobu vyhrážky, vyhrážky a zase vyhrážky. Tak spustená búrka neustáleho a neustáleho odporu proti všetkému koaličnému ktorú realizuje už cca 8 mesiacov zlatý chlapec Šimečka sa otáča ako správna búrka aj iným ako plánovaným smerom. A zlatý chlapec z Oxfordu sa asi [...]

Super dezinformácia dňa-vraj zmrazenie eurofondov a iné manipulácie

10.09.2024

Opakovane zvýrazňujem-aby bolo každému jasné, že píšem, publikujem blog na webovom sídle ako registrovaný užívateľ jednoducho svoje názory. A dňa 9.9.2024 sme zažili v priamom prenose šírenie super dezinformácie o zmrazení eurofondov pre SR. Ten vývoj správy je veľmi zaujímavý. Médiá už ráno v prvých správach uverejnili bez overenia správu agentúry Blomberg, že [...]

V mediálnych výstupoch zamračený Šimečka, niekedy usmievavý Fico

09.09.2024

Aby bolo každému jasné píšem, publikujem blog- čiže píšem na webovom sídle ako registrovaný užívateľ jednoducho svoje názory. A takto vidím posledné mediálne výstupy politikov a moderátorov vo víkendových politických diskusiách. Sobotné vystúpenie predsedu vlády v Slovenskom rozhlase akože klasika a bez nejakého viditeľného napätia. Akurát pri sledovaní tohoto [...]

Rakúsky kancelár Karl Nehammer

Záplavy odplavili aj morálku? Rakúsky kancelár vyzval pre povodne na pauzu v kampani, ale sám v nej pokračoval

16.09.2024 21:21

Nehammer argumentoval, že treba všetku energiu a pozornosť sústrediť na zvládnutie prírodnej katastrofy a pomoc tým, ktorých zasiahla.

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

Europarlament / Europoslanci /

Leyenová predstaví zloženie eurokomisie. V europarlamente si pripomenuli vyčíňanie povodní

16.09.2024 19:57

Europoslanci sa spolu s predstaviteľmi eurokomisie zúčastnia na kľúčovej rozprave o pripravenosti EÚ konať v prípade prírodných katastrof.

moechus

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 25739x
Priemerná čítanosť článkov: 1980x

Autor blogu

Kategórie