Založ si blog

Myslím, dôstojná pripomienka 80. výročia SNP

Podľa môjho názoru, ktorý nikomu nevnucujem sme videli pred pár dňami dôstojné pripomenutie tejto historickej udalosti. Samozrejme na všetko a vždy sú pochybovači, že. Veď sme na Slovensku.

Niekto pochybuje-bola vôbec táto udalosť, kto sa jej zúčastnil, aký malo význam. Pochybovači, nič sa nedá robiť- SNP bolo. Veru bolo. Pochybovači, prežijete tento fakt? A kto pochybuje nech študuje-ako to bolo-veľa trpezlivosti.

Oslavy prebehli v celkom pozitívnom duchu a hlavne vyšlo skoro všetko podľa scenára. Také drobnosti ako neúčasť jedného z prezidentov a jedného z podpredsedov parlamentu na oslavách , nejaká atrapa výbušného systému a v neposlednom rade krádež v nehnuteľnosti oceňovaného účastníka nemôžu pokaziť ten celkový pozitívny dojem z celého dvojdňového podujatia.

Podujatie malo niekoľko výnimočných momentov: vysokú účasť občanov, myšlienkovo bohaté prejavy troch ústavných činiteľov, hlasno podporený prejav predsedu vlády, vyznamenanie aj ešte žijúcich účastníkov povstania, slávnostná prísaha budúcich príslušníkov armády SR s veľmi výstižným prejavom prezidenta republiky o čase kedy prichádza k prísahe a jej možných dôsledkov pre aj týchto nových príslušníkov armády, výborne poňatá a realizovaná vojenská prehliadka s mnohými výbornými nápadmi a nakoniec vydarený večerný kultúrny program s ohňostrojom.

Myslím, že to zvládli aj STVR a JOJ s príslušnými redaktormi a pozvanými hosťami. A čo je dobre, ako vidieť pracuje v televíziách mnoho talentovaných ľudí a pôjde to aj bez už známych tvárí. Netreba zabudnúť ani na vhodný výber moderátorov účinkujúcich na oslavách, zvládli to s potrebnou eleganciou.

Na záver niečo z kultúry a tak aj pozitívne aj kontroverzne : posledné vystúpenie tímu okolo mága muzikálov a tanečného umenia nejakého Ďurovčíka vo večernom programe zdvíhalo zo sedadiel. Dôstojné finále a zase jasný fakt-kto vie tak ten vie. A čo myslíte bolo by tu použiteľné menšinové umenie nejakej Ferienčíkovej, či ako sa to volá? V tom prvom prípade neľutujem vynaložené štátne prostriedky a v tom druhom prípade veľmi, veľmi ľutujem vynaložené štátne prostriedky. Tieto fakty nezmením. Ale slnko aj dnes vyšlo a bude zase teplo. Leto pokračuje a zem sa točí.

Veselo okolo konsolidácie verejných financií

18.09.2024

Nemá to ďaleko od tragikomédie-ten tanec opozície okolo konsolidácie. Otázka na úvod-kto zapríčinil obrovský deficit verejných financií. Odpoveď v pokračovaní- obrovský deficit zapríčinili vlády Matoviča, Hegera a Ódora. Všetci nespokojní s návrhom konsolidácie: odporúčam pri všetkej úcte -zasielať doplňujúce otázky, maily, -pýtať sa na tlačovkách tých [...]

Parlament rozhodol demokraticky o Šimečkovi

17.09.2024

Výborne a svet sa točí, nezastavil sa. A Michal Šimečka je odvolaný. Aj sa ešte mračí nad Slovenskom a aj niekde svieti slnko a aj tie záplavy časom odídu. Demokracia ako má byť-ako vyšitá pri odvolávaní. Aj to počasie dnes tak ako v septembri, ale tie záplavy boli a sú katastrofálne. K Michalovi Šimečkovi- no Michal, vieš keď sa Vašim poslancom nepáčilo odstránenie [...]

Zlatého chlapca Šimečku začína dobiehať ním spustená búrka

11.09.2024

Aha, občania to je nám novina. Podľa dnešných správ zlatých chlapec Šimečka registruje na svoju osobu vyhrážky, vyhrážky a zase vyhrážky. Tak spustená búrka neustáleho a neustáleho odporu proti všetkému koaličnému ktorú realizuje už cca 8 mesiacov zlatý chlapec Šimečka sa otáča ako správna búrka aj iným ako plánovaným smerom. A zlatý chlapec z Oxfordu sa asi [...]

Rusko opozícia Navaľnyj pohreb

Streľba v centre Moskvy: Hlásia mŕtvych. Krvavú prestrelku rozpútal mocenský boj miliardárov

18.09.2024 22:28

Podnikatelia v boji o majetok rozpútali prestrelku blízko Kremľa.

covid

Šíri sa nový subvariant koronavírusu, dominantný môže byť o niekoľko týždňov

18.09.2024 22:10

Dostal označenie XEC a sa môže stať dominantným v priebehu niekoľkých týždňov.

Hacker

FBI rozložila ďalšiu veľkú čínsku hackerskú skupinu. Zameriavala sa na západné krajiny

18.09.2024 21:05

Rovnako ako iná rozložená čínska hackerská skupina Volt Typhoon sa aj Flax Typhoon zameriavala na kritickú infraštruktúru v západných krajinách.

Valerie Hayerová, europarlament, europoslankyňa, Obnovme Európu

Tvrdé slová v europarlamente: Odvolanie Šimečku rozprúdilo debaty, Metsolová chce reagovať

18.09.2024 20:45

Režim Roberta Fica opäť raz podkopal demokratické piliere Slovenskej republiky, vyhlásila francúzska europoslankyňa.

moechus

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 28623x
Priemerná čítanosť článkov: 1908x

Autor blogu

Kategórie